¨Nu börjar jag räkna ner. Snart är det dags för den årliga akvarellkursen på Sillegården. Det ska bli så fantastiskt roligt att träffa alla ”gamla elever” igen! Dessutom ser jag fram emot att möta de nya målarna, som vi alla tar hand om så de känner sig hemma.
Jag har förberett de olika uppgifterna som vi ska jobba med under kursen. Hoppas de ska inspirera och ge en kick inför hösten och vintern. Nu vet jag att de flesta är flitiga under hela året men nya utmaningar är alltid uppmuntrande. Det är fantastiskt roligt att få dela med sig av sina kunskaper till de alltid så intresserade eleverna. Men vi får inte glömma att även de har mycket att lära mig. Som så oftast ett givande och ett tagande.
Motiven fattas inte annars på Sillegården. Här finns massor av inspirationskällor i form av stilleben och underbara vyer i den vackra Fryksdalen. Det kommer vi säkert också att jobba med mellan varven.

Vidare ska vi njuta av den underbara miljön, den goda maten och träffa det alltid så gästfria värdparet Ann Katrin och Bengt Sahlström. Genom Bengts kunskap och berättarförmåga kommer vi säkert att få höra många historier om de konstnärer som verkat i bygden. Det är lika spännande varje gång att få lyssna till dessa sanningar och skrönor.
Som sagt nu kan jag räkna ner och börja packa ihop mitt målarmaterial. Sista dagarna går alltid jättefort. Ett års väntan är äntligen här och nu ska det målas! Avslutningsvis citerar jag gärna Georg Suttner: ”Att måla är att leva.”

Länk till Sillegården

Välkommen till min hemsida