Såg en fantastisk målning av Evert LundquistSven-Harrys konstmuseum. Fick då veta av guiden att det är möjligt att besöka hans ateljé. Den ligger i ett gammalt maskinhus vid Kina Slott på Drottningholm. Han arbetade här i nästan 40 år med början 1953.

Ateljén är numera ett museum. Det mesta står kvar som det en gång var när Evert Lundquist verkade här. Det visas oljemålningar, de flesta inte avslutade, kolteckningar och gravyrer samt rikligt av arbetsmaterial såsom penslar, färger o.s.v. Motiven är landskap, stilleben och figurer. Stora monumentala format med en abstrakt prägel. Personligen är jag fascinerad över hur skickligt han fångat ljuset i sina målningar.

Här finns även oljemålningar av hustrun Ebba Reutercrona, en skulptur och en oljemålning av sonen Hymme och akvareller av sonen Manne.

Om du är intresserad så gör ett besök! Det är visningar söndagar från maj till och med augusti. Gå in på länken så får du tydlig vägbeskrivning och övrig information.

Länk till Evert Lundquist museum

Välkommen till min hemsida