Kan man bada i Nice? Svaret är ja. Det går alldeles utmärkt utmed Promenade des Anglais. Visst det är stenigt och knöligt att gå i och upp ur vattnet men gör som jag investera i ett par badskor. De finns för 10 € i souvenirbutikerna.

Ett annat tips är att gå till badplatserna västerut efter Hotel Negresco. Där är stenarna lite snällare mot fötterna. Det är också bekvämare att lägga sig där för en solstund. De flesta badplatserna är utrustade med duschar och en del även med toaletter och omklädningsrum.

Vill man slå på stort en dag kan man hyra solstolar på de privata strandremsorna. Där finns även parasoller och restauranger.

Ibland när jag vill ha en stranddag tar jag tåget till Villefranche-sur-Mer. På tio minuter från centralen är man framme till en mysig liten sandstrand. Ta med picknick eller fika på någon av de små restaurangerna.

Vi som bor i Nice längre perioder kanske vill ta en utflyktsdag lite längre bort som omväxling. På en halvtimme med tåg kommer du till Antibes och där finns flera badplatser med fin sand.

Tågbiljetter köps på centralstationen Gare de Nice-VilleAvenue Thiers och tågen går ganska ofta. Om du inte ska tillbaka till en viss tid så köp en enkelresa. Då har du friheten att åka tillbaka när du vill. Det finns automater i Villefranche-sur-Mer och i Antibes även manuella biljettkassor.

Du som inte har lust att bada men ändå vill uppleva havet. Ta en promenad på den fantastiska Promenade des Anglais. Du kan gå från hamnen nästan fram till flygplatsen. Blir det gassigt sätt dig under solskydden, som finns lite var stans västerut efter Le Jardin Albert. För övrigt är det rikligt med de blå stolarna för en vilostund och njut av havets blå skiftningar.

Trevlig stranddag!

Välkommen till min hemsida